Software Waktu Solat dan Tazkirah

assalam.gif

Assalamualaikum dan Salam sejahtera buat semua pengunjung blog saya ini…
Dah lama saya tak update blog saya ni.Hari ini saya ingin memperkenalkan suatu perisian dimana anda dapat mengetahui waktu solat yang terkini di desktop komputer anda.Bukan sahaja dapat perisian waktu azan.Malah terdapat tazkirah yang dapat membimbing anda menjadi seorang muslim yang soleh.Terdapat hadis-hadis Rasullullah,Firman-firman Allah serta riwayat dari para sahabat Rasulullah. Peringatan ini bagus untuk membentuk peribadi seorang mukmin.

Di bawah ini adalah gambarah perisian waktu solat :

azan.jpg waktu.jpg

tazkirah1.jpg

Anda boleh dapatkan perisian ini di blog satay DIY dan boleh beli sekali rempah SATAY DIY atau download terus di sini.

Diharap perisian ini dapat memberi manfaat kepada semua umat ISLAM.
SELAMAT MENCUBA…

About these ads

19 comments on “Software Waktu Solat dan Tazkirah

  1. Waa’laikumussalam…Ha’ah..Lepas raya ni sibuk cket…Insya Allah..Semoga software ni berguna kepada semua dan sentiasa mengingati waktu solat 5 waktu…

  2. Salam.
    Tak dinafikan software sebegini amat bagus. Saya menggunakan sejak tahun lepas.Apa yang mengelirukan adalah waktu solat yg dipaparkan adalah kurang tepat. Saya memilih waktu solat untuk kawasan dungun. Saya check dgn website jakim,and its totally different. Memang perbezaan 2,3 minit,but its still important rite?
    So, pls check the time with other webpages.
    Just to trigger some thought.

  3. Terima kasih saudara diatas kesudian saudara berkongsi software untuk waktu solat ini.Mudah-mudahan saudara dan keluarga akan sentiasa diberkati…AMIN.

  4. Salam,

    kalau saya nak download kat handphone say macam mane yer, model nokia XpressMusic. dulu hp lama bila subuh je dia azan sendiri tak payah pakai alam, azan yang bangunkan saya, syukur…

  5. salam…trima kasih atas perkongsian yang amat berguna ini…semoga Allah permudahkan segala urusan anda kerana telah memudahkan saudara yang lain ke arah kebaikan…asif

  6. Assalamualaikum.
    Tarima kasih kerana menyediakan software tersebut untuk di donwload di sini. sangat berguna dan sangat bagus. tapi, boleh tak benda ni install dalam hp nokia?kalau x, boleh tak syorkan saya option supaya agar benda yang sama boleh saya gunakan d hp..tq

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s